Adana Ceyhan’ın varoş mahalleleri… Karanlık hikâyelerin, küfrün, yoksulluğun ve imkânsızlığın en yalın ve gerçek hali. Sıcağıyla, bereketli topraklarıyla, kabadayılarıyla, kebabıyla, öfkesiyle ve erkekliğiyle nam salmıştır Adana. Herkesin, hakkında söyleyecek bir çift lafı olan bir başka şehirdir burası. Bu kez söz sırası varoşlarda. Sıra dışı hikayeleri, yıkık duvarları ve samimiyetleriyle. Her genç erkeğe hapse girmeyi tavsiye eden kuş çalma üstadı Culluk Yusuf. Çorap değiştirir gibi takım elbise değiştiren Pele Dayı. Feminist köy muhtarı, tapılacak kadın Naime. Vurulan fırıncının akıbeti. Dört mevsim janti, bar fedaisi Devran. Yenilmez armada dövüşçü horoz, Elekroşot. Zenginden alıp fakire veren Rokko ve Çetesi. Mafyaya giremeyen Drej Hasan. Mahallenin büyük abisi Cihangir.
Filmin tamamı yönetmenin doğup büyüdüğü yer olan Ceyhan’da geçiyor ve mahallelilerin hikâyelerine tanıklık ediyor. Şiddetle karışık komedi unsurları da içeren ve kimi zaman adli vakaya dönüşen olaylarıyla, ülke çapında bir çeşit popüler kültür malzemesi haline evrilen şehrin insanlarına daha geniş bir perspektiften bakıyor.
Film, sadece komik hikâyelerini anlatmayı değil; birçoğu tercih etmediği halde, sırtlarında taşımak zorunda kaldıkları yükü, içinde bulundukları toplumsal baskıyı ve zorlayıcı gelenekleri yirmi bir karakterin gözünden anlatarak varoş bir şehrin sosyokültürel yapısına ışık tutabilmeyi hedefliyor.